Spara el

Nu är det dags att se över sin elförbrukning. Det finns massor att spara, både pengar och miljön. Det kan vara byte till Led eller lågenergilampor eller installation av närvarostyrning. 

Eller varför inte satsa på solceller, nu har det gröna avdraget höjts till 20 procent på installation av solceller. Dessutom höjer du värdet på ditt hus då många köpare idag värderar det som är energibesparande.  

Vi bryr oss om vår miljö

Det finns många andra åtgärder du kan göra om du bryr dig om vår miljö eller din plånbok. Kontakta oss så får du reda på mer.

Under 2023 kommer EU att förbjuda import och försäljning av klassiska lysrör

Det kommer att innebära en miljö- och energimässig vinst att dessa kommer att fasas ut, och totalt räknar man med en energibesparing på 2-3 TWh per år i Sverige.

Av de nya lysrören utan kvicksilver kommer inte alla att vara kompatibla med de gamla lysrörsarmaturerna. klicka på länken nedan för att få veta mer.

Nu ska lampor och lysrör med kvicksilver bort (energimyndigheten.se)

Byt dina glöd, halogen och lysrörs-lampor

Idag finns det ersättningslampor till i stort sätt alla förekommande glödlampor och halogenlampor. Du kan sänka effekten med ca 80% och öka livslängden till runt 50000 timmar med en Led-lampa.

Hur gör man för att sänka sin energiförbrukning ?

Är du nyfiken på vad man kan göra för att spara energi ?

Hur många kilowatt-timmar kan man spara på ett år ?

Jag skulle vilja säga att med enkla medel kan man spara ihop till en utlandsemester under ett år. Har du en villa och ligger på en förbrukning mellan 25-35 000 kwh, då finns det garanterat mycket man kan göra.

Vi börjar alltid med en analys av dygn, månad och årsförbrukningen. Därefter rekommenderas åtgärder.